top of page
Depositphotos_30074309_xl-2015.jpg

BEGELEIDING BIJ SYNDROOM VAN DOWN

Je kindje wordt geboren met het Syndroom van Down. Misschien wisten jullie het al tijdens de zwangerschap of kregen jullie het te horen na de geboorte. Een emotionele, verwarrende tijd breekt aan, met veel vragen en onzekerheid. Vreugde, verdriet en zorgen wisselen elkaar af, alles loopt ineens anders dan je had verwacht. De verwerking en acceptatie verloopt bij iedereen anders, het is belangrijk dat je je in die tijd gehoord en gesteund voelt in je gevoel als ouder en dat je tijd krijgt om alles een plekje te kunnen gaan geven in het tempo waarin het mogelijk is voor jezelf.

Wij bieden jullie als ouders een luisterend oor en kijken mee naar jullie kindje. We kunnen wanneer jullie er aan toe zijn informatie geven rondom het Syndroom van Down en kijken met jullie samen naar de eerste vragen die er misschien al zijn rondom zorg voor je kindje en het persoonlijke proces van jullie als ouders zelf of samen als partners.

In het grote web van mogelijkheden en adviezen kijken we samen met jullie naar wat haalbaar is voor de eerste periode waarbij het ook meteen al belangrijk is om de draagkracht-draaglast in balans te houden.

Ieder kind is in staat zich te ontwikkelen. Iedere ouder hoopt natuurlijk dat zijn/haar kind de kansen krijgt zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. We kunnen deze ondersteuning bieden door samen te kijken naar inzet van de Kleine Stapjes en samen bekijken van contactmomenten met behulp van video opnamen in de thuissituatie. Hierover geven we meer informatie onder het kopje Early Intervention-programma en video-hometraining (VHT).

Als je kind ouder wordt komen de vragen over diverse mogelijkheden van opvang, peuterspeelzaal, kinderdagverblijven en uiteindelijk school. Hierbij kunnen we jullie als ouders ondersteunen en ook op scholen, dagverblijven, opvang of peuterspeelzalen vragen rondom gedrag van jullie kindje mee in kaart brengen en begeleiden.

Begeleiding bij Syndroom van Down: Welcome

"Een kind opvoeden waarbij het niet als “vanzelf” gaat doet een extra beroep op je creativiteit, energie en flexibiliteit als ouders maar zeker ook voor de broertjes en zusjes."

Begeleiding bij Syndroom van Down: Citaat

INTERESSANTE LINKS

downsyndroom.nl

downsyndroom.nl

VIM online

stibco.nl

Begeleiding bij Syndroom van Down: Producten
bottom of page